Exposities

Hoeve Beijenveld leent zich voor verschillende activiteiten en kent daarom een grote verscheidenheid aan bezoekers. De boerderij is op zichzelf een bezienswaardigheid door de enorme hoeveelheid aan antieke materialen en kleuren die bij de renovatie zijn toegepast. De verschillende ruimtes in de boerderij hebben allemaal een eigen kleurstelling. Voor de pronkkamers is dat Versailles blauw en antiek groen. De vloeren hebben een corresponderende, lichtere kleur met deels antieke plavuizen. De verblijfsruimten zijn overwegend licht gekleurd met travertin vloeren.

Beeldenexpositie

Eén van de semi-permanente activiteiten in Hoeve Beijenveld is de tentoonstelling van kunstvoorwerpen en schilderijen. Op het buitenterrein staan her en der Afrikaanse sculpturen. Zo wordt de voorzijde van de boerderij opgesierd door een beeldengroep bestaande uit een drietal schitterende stenen beelden. Aan de buitenmuren van de boerderij zijn op verschillende plaatsen (zand-) stenen sculpturen aangebracht. Bijzonder is dat elke ruimte niet alleen zijn eigen kleur, maar ook de daarbij passende kunstuiting heeft. Zo is in witte ruimten veel moderne figuratieve kunst te vinden, onder meer van geestelijk gehandicapte kunstenaars uit Alphen aan den Rijn. In de rode hal in het Zomerhuis hangen Russische iconen van de hand van een Nederlandse (!) meester. Ook is er Chinese schilderkunst en caligrafie te bewonderen.

Bij elk bezoek kijk ik weer mijn ogen uit. Het is net een museum! (Nan van Bemmel)

Niet alleen schilder- en beeldhouwkunst nemen in Hoeve Beijenveld een belangrijke plaats in. Ook muziek is belangrijk voor zowel bewoners als bezoekers. Gedurende meerdere jaren werden op de deel regelmatig jamsessies georganiseerd, of werd er geoefend met een jazz ensemble. Er werden optredens uitgevoerd en oefensessies gespeeld door meerdere swingbands. Het is nu wat rustiger, maar de verzameling jazz saxofoons van de eigenaar doet vermoeden dat aan de muzikale avonturen in Hoeve Beijenveld nog lang geen einde is gekomen.

Ik kijk altijd weer uit naar de muzikale bijeenkomsten in Hoeve Beijenveld. De boerderij biedt alle gelegenheid om op een plezierige en ontspannen wijze muziek te maken. Door de hoge vide op de deel is de akoestiek prima! (Pieter)

Geinteresseerd? Neem direct contact met ons op!